AGENDA WORKSHOPS ZOMER 2020 - aangepast en in afwachting van de landelijke virusmaatregelen

 

 

BLOEMEN VANUIT VLEK
workshop 5 september
10.00-16.00 € 95,-
ACRYL

Vloeibare verf, toeval en wat fantasie vormen de basis voor deze kleurige bloemendag. De zachte vormen en vlekken die ontstaan werk je in stapjes verder uit met steeds iets dikkere verf. Tot slot plaats je accenten met paletmes.


Voor ieder niveau

 

 

SFEERVOL PORTRET -
workshop 12 september
10.00-16.00 € 115,-

ACRYL & COLLAGE
Masterclass

Deze mixed media dag geeft de schilder een reeks aan verrassingen. De laagjes- methode biedt transparantie waardoor het portret intrigeert en voorbij de realiteit gaat. Je leert de techniek in diverse stappen toepassen.


Schilderervaring nodig

 

 

DIER OP COLLAGE
Workshop 10 oktober
10.00-16.00 € 95,-
ACRYL & COLLAGE

Leuke mixed media workshop met collage (tijdschriften) als ondergrond. Daaroverheen komt verf met wisser, stempel, roller en kwast. Dan zoek je dierfiguren die je in losse stijl met lijn en kleurcontrast benadrukt.

Voor ieder niveau

 

 

ODE AAN DE LUCHT
- workshop 14 november
10.00-16.00 € 95,-
ACRYL

Schep een sfeer van warmte en zachtheid die past bij de schitterende luchten die we in ons land zo vaak zien. Koele grijzen contrasteren met de onderschildering. Werken met kwast, spons en paletmes.

Voor ieder niveau

 

 

STADSE FANTASIE Masterclass
Workshop 11 december
10.00-16.00 € 95,-

In deze workshop creëer je een eigen stad, werkend vanuit een levendig lijnenspel. De stad bestaat niet, maar kan natuurlijk elementen bevatten die je toch meent te herkennen. Ruimte en diepte ontstaan door contrasten te maken. Het geheel krijgt ritme en herhaling, je leert effecten van raampjes, torentjes en daken te maken, zonder er perspectief bij nodig te hebben.

Schilderervaring nodig


3DAAGSE mini-academie in ATELIER 49

 

 

COLLAGE, schilderen met papier – 3 ochtenden – 8, 9,10 september

In 3 ochtenden werk je naar een afbeelding toe die verrassend is door de techniek: je schildert niet met verf, maar met gekleurd (tijdschrift-) papier! In stappen leer je de opbouw: de compositie, het verwerken van de collage, de verfijning en het samenvoegen met verf.

Onderwerpen die voor deze manier van werken heel geschikt zijn: figuren in kleurige kleding, landschap, stilleven, bloemen en dieren. Heb je nog andere ideeën, in overleg is alles te onderzoeken.

De 3-daagse activiteiten zijn van 9.30 – 12.00 uur
Kosten: € 75,- (incl. materialen, verf, papier en doek, koffie/thee)


 


www.marjondenengelsman.nl      06-45108917       info@marjondenengelsman.nl

ATELIER 49   Westelijke Parallelweg 50   3331 EW Zwijndrecht

 © Marjon den Engelsman