AGENDA WORKSHOPS - ATELIER 49 ZWIJNDRECHT

Alle workshops zijn inclusief verf en andere benodigdheden, schilderdoek 50x60, koffie/thee (excl. lunch)

 

 

VOGELTREK
Acryl, mengen op doek en werken met sjablonen

Workshop 26 november
10:00-16:00 uur €105,-

Luchten in deze maanden zijn vaak prachtig. Een schilderachtige oefening op zich. De sfeer van wegtrekkende vogels past eveneens zo prachtig bij deze kouder wordende maanden. Afstekend tegen de lucht vormen vogelgroepen een levendig ritme van vormen. Ervaar hoe mooi de techniek van mengen op doek zich laat combineren met het gebruik van sjablonen.
Voor ieder niveau

 

 

FIGUUR uit STRUCTUUR
Acryl & mixed media

Workshop 10 december
10:00-16:00 uur €105,-

In deze workshop werk je op een ondergrond met structuur, die voelbaar blijft in het schilderij. Gieten met transparante verf maakt deze structuur duidelijker zichtbaar en geeft er een extra schoonheid aan. Met positief en negatief schilderen haal je figuren uit deze interessante basis.
Enige schilderervaring gewenst

 

 

PEBBLES
mixed media

workshop 28 januari
10:00-16:00 uur € 105,--

Alsof je in een heldere bergstroom kijkt, zo zien deze afgeronde stenen eruit. Maar je kan ze ook stapelen of anders rangschikken. Het is een beetje plannen en het toeval een rol laten spelen. Effecten komen door vloeibare verf plaatselijk te bedekken met divers materiaal, waarna je met dekkende verf de compositie versterkt.
Voor ieder niveau

 

 

MEE MET KLEE
ei tempera

Workshop 25 februari
10:00-16:00 uur € 105,-

Paul Klee dient als inspirator voor deze kleurige workshop, met zijn grappige steden door de suggestie van een enkel dakje, toren of koepel. Je maakt je eigen verf door prachtige pigmentpoeders te mengen met ei. Dit geeft ei-tempera. Je werkt op een paneeltje.
Voor ieder niveau

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hou je van portretschilderen, of wil je het nog ontdekken? Dat kan! Online zijn er 2 cursussen te volgen. In jouw eigen tijd te doen, instromen op jouw eigen moment, zeer persoonlijke feedback, instructieve filmpjes.

Cursus Portret in acryl, DEEL 1 en DEEL 2 – ONLINE - € 200,- per serie van 8 lessen
8 online lessen met persoonlijke feedback, in eigen tijd te volgen.
instromen kan op jouw eigen moment.
Op diverse manieren wordt het portret benaderd:
• verhoudingen en volume
• realistisch beeld
• expressie
• kop en omgeving
• sfeer en compositie
Je werkt met potlood, houtskool en acrylverf. De werkwijze varieert van penseel tot paletmes. Je onderzoekt vormen, oefent met licht en schaduw, leert een klassieke aanpak voor het portret, maar ook enkele modernere variaties komen aan bod.

 


www.marjondenengelsman.nl      06-45108917       info@marjondenengelsman.nl

ATELIER 49   Westelijke Parallelweg 50   3331 EW Zwijndrecht

 © Marjon den Engelsman