AGENDA ZOMERSCHOOL & WORKSHOPS
ATELIER 49

 

 

Dier in Beeld
acryl

Zaterdag 26 mei

Vertaal je eigen favoriete dier van een foto naar een schilderij. Leer hoe je een vacht schildert, een ‘leerachtige’ neus maakt en ogen glasachtig laat glanzen zonder teveel in detail te gaan.
Geschikt voor alle dieren met een vacht (lang- of kortharig) of met veren.

Enige schilderervaring nodig

 

 Portret in Modigliani stijl
acryl

Zaterdag 9 juni

De elegante portretten van Modigliani kenmerken zich door de langgerekte vorm van hals en gezicht. In deze workshop leer je hoe je zoiets opzet en met losse streken schildert. Een leuke uitdaging voor een zelfportret of een portret van een bekende, maar ook geschikt om ‘zomaar’ iemand te laten ontstaan op deze sierlijke manier.

Voor ieder niveau

 

 Bloemachtig Abstract
acryl met mes

zaterdag 14 juli

Deze populaire workshop opnieuw in het aanbod! Nu heel zomers gericht op kleur en fleur - los, in vaas of op het veld. Lekker gedurfd van opzet, heel abstract van sfeer. Vette verf met paletmes over een onderschildering opgezet. We doen oefeningen met de techniek, bestuderen compositie en volume en dan begint het heerlijke spel van toetsen en kleuren.

Enige schilderervaring gewenst

 

 Zomers Landschap in zonnetriade
acryl met mes

zaterdag 11 augustus Een zomersfeer oproepen door een beperkt palet te gebruiken: in dit geval met de zonnetriade. Een prachtige oefening voor iedereen die bewuster met kleur wil leren werken. Veel aandacht voor mengingen, eenheid verkrijgen en diepte creëren. We werken met effecten van onderliggende kleuren, en er wordt geschilderd met kwast en paletmes.

Voor ieder niveau
style='font-size:12.0pt;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family: "Times New Roman";color:#FFFFCC;mso-fareast-language:NL'>

 

Alle workshops van 10.00 - 16.00 uur. Kosten: € 95, - incl. alle materialen, koffie/thee en uitgebreide lunch


ZOMERSCHOOL

 

 Portret klassieke stijl
acryl

20, 21, 22 juni (ochtend)

In 3 ochtenden wordt op klassieke manier gewerkt aan het onderwerp Portret. 1. Deze ochtend is vooral voor onderzoek en studie. Schetsen en oefenen met houtskool op papier. Trainen van oog en hand, stap voor stap de techniek en opbouw van een kop volgen en een studie maken in houtskool van een zelf uitgekozen foto. 2. De volgende ochtend wordt een portret naar eigen keuze op doek overgebracht en vervolgens als een grisaille ingeschilderd. Deze klassieke methode geeft de schilder de belangrijke mogelijkheid eerst de aandacht te richten op licht en donker, vorm en contrast. Ook de achtergrond wordt niet vergeten. 3. De laatste ochtend worden glaceerlagen aangebracht waardoor de kop ‘tot leven’ komt.

 

 Zomerbloemen
acryl

19 & 20 juli (ochtend)

In twee ochtenden wordt gewerkt aan dat vrolijke zomerse bloemenspul: klaproos, korenbloem, boterbloem, kamille, e.d. 1. Via een powerpointpresentatie worden diverse mogelijkheden getoond en besproken. Daarna wordt de globale schets op het doek gemaakt en wordt de basis met transparante kleuren opgebracht. Na droging komt het eerste groen van de planten aan bod: mengen, tips, manieren van aanbrengen en dan doen! 2. De uiteindelijke fase komt de tweede ochtend, waarbij ranke steeltjes worden ‘gestempeld’ en bloemetjes in dikke dotjes met paletmessen en andere gereedschapjes worden opgebracht. Mixen met diverse mediums vor de verschillende stadia worden hierbij toegelicht en uitgeprobeerd.

 

 Zicht op Dordt vanaf Zwijndrecht
1, 2, 3 augustus (ochtend)

Het zicht op Dordt is een klassieker,maar daarom niet minder mooi! 1. Op locatie schetsen en fotograferen. 2. Deze ochtend is voor visuele informatie, ideeën, ontwerp op doek en transparante verf aanbrengen. 3. De laatste ochtend wordt het doek verder bewerkt met semitransparante tot dekkende verf. Verfijning of abstractie van het beeld naar eigen smaak. Waar mogelijk werken we vooral de eerste en derde dag op locatie. De vloeibare fase is geschikter voor binnen. Bij regen passen we ons aan en werken dan meer binnen, in het atelier.

 


De ochtenden zijn van 9.30 – 12.00 uur
Kosten: 2 - daagse € 50, - en 3 - daagse € 75, -
Materialen, verf, papier en doek zijn inbegrepen, incl. koffie/thee/versnaperingen

info of aanmelden www.marjondenengelsman.nl
info@marjondenengelsman.nl 06-45108917

ATELIER 49
Westelijke Parallelweg 50
3331 EW Zwijndrecht

 © Marjon den Engelsman